Get Adobe Flash player

Átlépés a gyengénlátók részére készült változatra.

Légcsatorna tisztítás

Miért kell a légcsatornákat tisztítani? -  kérdezik sokan .

A szennyeződés   „elfér benne" - mondják sokan.

Ez igaz, de csak addig amíg:

A csatornák falán megtapadt szennyeződésben ki nem tenyésznek veszélyes mikrobák és vírusok melyek  súlyos gyakran gyógyíthatatlan betegségeket okoznak, mint amilyen a legionella vagy a listeria.

Amíg nem okoz pusztító tűzesetet, melyet a tűzoltók nagyon nehezen tudnak eloltani. A megtapadt por számtalan helyen okoz végzetes porrobbanást a légcsatornafalra tapadt emulziók pedig begyulladnak és ahogy mondani szokás: „égnek mint a zsír".

Addig amig egy munkavédelmi ellenőrzés súlyos pénzbüntetés árán rá nem döbbenti az üzemeltetőt, hogy a szennyeződések helye nem a légcsatornában van.

Addig amíg az üzemeltető meg nem tapasztalja, hogy sokkal többet költ szervízre, javításokra és fölösleges energiát dob ki az utcára a por és szenny helyett.                   

Addig amig az EU-ban már régóta alkalmazott jogállást be nem vezetik Magyarországon is miszerint évente - egyes esetekben két évente - kötelező a légcsatorna tisztításokat elvégeztetni szakcéggel.

Ez a törvény nálunk is elfogadásra kerül és ratifikálására  közel jövőben kerül sor.

Mindaddig, míg a gazdasági és műszaki élet szereplői felismerik, hogy az egészséges környezet és a tiszta levegő a legnagyobb kincs, melyet pénzben nem lehet kifejezni.

Igen! A por valóban nem kér kenyeret a légcsatornában, de nekünk felelősség teljesen gondolkodó embereknek nem lehet közömbös milyen a környezetünk minősége.

Hogyan tisztítható ki a szennyezett légcsatorna?

Többféleképen, de legegyszerűbben robottechnikával. A tisztítás elve egyszerű: távvezérelt robot halad a légcsatornában, mely száloptikás kábelen folyamatos képet sugároz, melyet az operátor egy monitoron keresztül figyel és irányítja a tisztítási folyamatot. A fellazított szennyeződést a légcsatorna-hálózatra csatlakoztatott mobil ventilátor elszívja és egy HEPA filteres zsákba gyűjti.

A zsíros, olajos légcsatorna tisztításánál száraz jeget is alkalmazunk, mely könnyen leválaszthatóvá teszi a szennyeződést a légcsatornák faláról.

 

A módszer előnyei:

  • csekély megbontást igényel, nem kell falat és álmennyezetet bontani.
  •  rövid idő alatt hatékonyan tisztít, minimális leállást igényel
  • nincsenek szivárgást okozó vegyszerek
  • steril környezetben is elvégezhető a tisztítás
  • a légcsatornák állapotát folyamatosan DVD-re rögzítjük a tisztítás előtt és után. A megrendelő lemérheti a hatékonyságot.
  • A robot segítségével fertőtlenítő folyadékkal bepermetezhető a légcsatorna belülről.

 Ne várja meg míg a szennyeződés időzített bombaként robban az Ön ingatlanában!

Hívjon minket és tisztíttassa ki hatékonyan légcsatornáit!